MELODY
ッ TagBoard ッ ♥ Footstep here ♥
Freedom
Wednesday, 2 April 2014 | 2 Minds ^^
Assalamualaikum !  [ tak jawab dosa haaa ]



Kita mulakan membaca dengan bismillah dan doa penerang hati. – AMIN-

Ye saya tahu saya meng-update-kan status pasal SPM ni agak terlambat. Tapi, bak kata omputih better late than never, aite? Cesss . Alhamdulillah result agak memberangsangkan. Boleh lhaa 8A3B. Bersyukur dah. Coz subject yang aku tak target dapat A even A- je kot. But still adik beradik A jugak kan? *sengih* . Perjalanan ke Kuantan tuh mmg felt like thousand years even sejam jek. //hiperbola .

Batch’96 mmg suka buat gempak sekolah. – kata seorg MC semasa result day khamis lepas. Sebab my sweet school got 5 ex-student-candidate-SPM succeed in getting straight A’s. Berbanding sebelum nih only 3 I think. Alhamdulillah batch kami dapat gembirakan hati guru guru. *muka bangga* Terima kasih kami ucapkan kepada guru guru yang sanggup berkorban , bertungkus lumus, ajar kitorg. Kelas tambahan? Ta osah di habaq. Mmg full gila. Padat gila masa. Seriously, cg banyak berkorban buat extra class tak kira masa. Sampai kne booking kalau nk buat kelas. And cg ter-rajin buat class, jatuh kepada.. *drum roll* -- CG ROZAINI !! //clap clap clap. Tabik spring kat cg . Cg cg lain pun sama. Cikgu Ihsan mmg DAEBAK ! Love ‘em. My gratitude jugak utk cg cg my previous school, thanks sbb ajar aku yang tak berapa nak excellent nih. Cewah. Haha. Cemana pun di situu lah aku berjaya mendapat straight A’s PMR. PMR kay bukan SPM. Rasa nak tukar je result SPM ngan PMR tuh. Hewhew.

Masa nak bayar hutang asrama tuh, jumpa cg rozaini. Terus pergi kat cg mintak maaf sebab Add Math tak dapat nak score A. just dapat B+. Ana asif jiddan ! and cg Rozaini said takpe takpe. Cg pgg pipi sambil senyum cakap takpe. Warghhh !! Rasa sgt bersalah time tuu. Sangat bersalah. Kay effort aku ta cukup lg. ta dapat nk score A addmath. Tu yg aku still terasa sekarang but tu lah still bersyukur jep ngan result sekarang. Jumpa tc and cg BM pun mcm sye target awk A+ tp dapat A jep. Maaf cg. Usaha masih tak cukup mungkin.

 And now, the real life begins. Bak kata tc Ratna , our real life has just begin. Kepada sesiapa yg kecewa ngan result, don’t be . kehidupan yg sebenar baru bermula. Strive for future. And aku teringat something masa pergi kem tuh, he said kehidupan kita ni kemana sebenarnya? Menuju kejayaan ? yeaa. That’s one thing but the right and real one, jalan menuju kematian. Sebab apa yg pasti kita semua akan mati right? So, kejarlah yg akhirat dlu . In shaa Allah, dgn tu, kita akan dpt kejayaan dunia jugak. Kill two birds with one stone. Kejar akhirat, in Shaa Allah, dunia pun dapat. Whenever we feel down, then pray to Allah. Doa adalah senjata org mukmin. Didn’t it? Pokok pakalnya, tawakkaltu ‘ala Allah. Berdoa kepada Allah.
Aku cdg nak ambik foundation kat UIA bidang sains kemanusiaan. Psychology. Tapi, kalau dpt matrik pulak cemana ? kompiuss I. So, follow the flow jer. Farmasi or psychology? Hmm. Hati berbolak balik . but, still hati aku lebih berat for psikologi lah. Teringat pulak kata kata kakak fasi nih, kalau ta dapat bidang yg kita nak, jgn putus asa, jgn kecewa, jgn marah. Mungkin bidang yg kita nak akan jauhkan kita dari Allah. Na’uzubillah. Sentiasa ingat, manusia hanya mampu merancang. Sebaik baik perancang adalah Allah. Setiap kejadian ada hikmahnya yg trsendiri.

Allah answers to our prayer in 3 ways :
When Allah say Yes and give you all that you want .
When Allah say No, Allah wants to give you something better.
When Allah say Wait, Allah wants to give you THE BEST.


Sampai sini jep. Akhir kata, sentiasa appreciate every moments in our life. Then, you wont have any regrets. Sentiasa bersangka baik dengan Allah. Till here, annyeong ! Assalamualaikum , Salam 1 Terengganu ! xD


Thanks for reading :)


Older Post | Newer Post


Entries About Linkies Credits